Borstplaat

12 eetlepels suiker,
4 eetlepels water, room of melk,
Smaakmaker: frambozen-, cacao- of citroenessence,
Eventueel oploskoffie of cacao.

Breng de suiker met het water en de room of melk langzaam aan de kook. Circa 5 minuten laten doorkoken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water, dan is het goed. Wil je cacau of oploskoffie gebruiken, dan moet je die gelijk met de suiker te koken zetten. Wil je andere smaakstoffen gebruiken, dan moet je die pas toevoegen als de pan al van het vuur af is.
Leg van te voren de vormpjes klaar waarin je de borstplaat wilt gieten en vet ze in. Heb je geen vormpjes? Dan kun je ook een ingevette bakplaat gebruiken.
Giet het suikermengsel in de vormpjes of op de bakplaat en laat het hard worden.
Snij kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Haal de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af of haal ze uit de vormpjes.